The Reservoir Dogs

The Reservoir Dogs bildades år 2013, och Jay Smith meddelade samtidigt att han skulle vara aktuell både med det nya bandet (som tagit sitt namn från debutfilmen av den välkände regissören Quentin Tarantino) och med ett soloprojekt. Samtidigt lade han sitt tidigare band, Von Benzo, på is. Anledningen var att flera av medlemmarna hade fått barn, och att det inte gick att få ihop bandlivet med familjelivet. The Reservoir Dogs bestod, förutom av Jay Smith själv, av Linus Blad, som spelade bas, Richard Larsson, som spelade keyboard, och Rob Young, som spelade trummor.

Den 7 juli 2013 spelade bandet på Rockbåten, och Jay Smith beskrev det som mer bluesinriktat än sitt tidigare band, som spelade hårdrock. The Reservoir Dogs spelade en blandning av funk, blues, pop och country, enligt Smith. Bandet har också bytt utstyrsel, och uppträder i kostym, jämfört med Von Benzos trasiga jeans. Smith kommenterade förändringarna i stil mellan de två banden med att han var 32 år gammal, och att ”det inte är lika kul att skrika på saker man var förbannad på när man var 18 längre”. Han menar istället att målet med The Reservoir Dogs är att få folk att dansa när de spelar.audience-868074_960_720

Vad framtiden kommer att innehålla för Jay Smith går inte att förutse, men ett som är säkert är att han har funderat på att satsa på en karriär i USA. I januari 2011 meddelade sångaren att han funderade på att säga upp sig från sitt arbete och satsa ”helhjärtat” på musiken. Han har också bra förutsättningar, då han redan under sitt deltagande i Idol fick uppmärksamhet från amerikanskt håll. Nöjesprofilen Perez Hilton skrev då till exempel att han uppskattade Jay Smiths tolkning av Madonnas låt ”Like A Prayer”. Sedan dess har också hans singel ”God Damn You” spelats på radiokanaler i USA. Att försöka lyckas i USA är en självklarhet för alla artister som vill bli riktigt framgångsrika internationellt, eftersom den amerikanska musikscenen har stort inflytande över hela världen. Om du själv är en ung artist som funderar på att flytta till USA för att satsa på din musikkarriär, kan du ta hjälp av Crown Relocations för allt som har med flytten att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *