Jay Smith gör något bra för mänskligheten

Jay Smith – Helsingborgssonen vi alla älskar. Eller snarare Jay Jon Christopher Smith, vilket är hans fullständiga namn. Som så många andra musiker älskar han sitt jobb lika mycket som vi älskar hans musik. Det är bra att folk, publik såväl som utövare, älskar musik eftersom mycket forskning tyder på att det är väldigt bra för vår hälsa. Det finns ett stort antal rapporter som tyder på detta. Fin tanke faktiskt, att vi kan göra något som vi tycker så mycket om och samtidigt bli starkare och friskare av oss. Det låter nästan som att vi är ute och springer eller något.

Således kan vi glädja oss åt att Jay vann Idol. Om det inte hade hänt hade vi kanske aldrig kommit i kontakt med hans musik och konstnärskap. Då hade vi och så många andra gått miste om allt det finstämda han skapat i sitt anletes svett. Han kämpar förstås fortfarande på med musiken och hans Closing Time som släpptes nyligen är kung. Det ryktas till och med om att fans har låtit trycka upp en pikétröja med tryck med citat ur låten som blivit något av en lokal hit. Det finns många sätt att hedra sina idoler och detta var ett ordentligt kreativt sådant.

Om man är riktigt kreativ och har någon slags musikalisk begåvning kanske man vill ta upp musiken själv. Som hobby eller ny karriär. Det är aldrig för sent att börja spela ett instrument.. Som hobby kan musiken berika ens liv något oerhört. Härliga kvällar på tu man hand eller med vänner och familj. Sitta och spela och sjunga tillsammans. Det är kvalitetstid så det räcker och blir över.

Om du har svårt för att välja vilket instrument du ska ta dig an, kan en enkel metod se ut så här: du lyssnar helt enkelt igenom ett antal låtar – förslagsvis i listan länkad nedan – för att sedan välja ett par stycken du gillar och ta reda på hur instrumenteringen ser ut. Om du till exempel gillar en låt där man i huvudsak spelar gitarr så vet du direkt vad du ska välja – gitarr. Här har Aftonbladet satt ihop en bra lista med de bästa låtarna år 2018, alla genrer. Nu är det bara att välja och vraka.

Förutom rena hälsoeffekter kan musik också hjälpa kriminella återanpassa sig till samhället. Så tänk vad våra idoler gör för att förbättra världen. Tänk att vi också kan uträtta storverk om vi lär oss spela ett instrument och sjunga. Med musikens hjälp kan vi göra världen till en bättre plats, en låt i taget. Vi kommer kanske aldrig bli som Jay, men vi kan göra det på vårt sätt och vem vet – kanske vinner vi också idol en vacker dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *