Jay Smith kommer till Helsingborg

Äntligen är det dags för Jay Smith att återvända och spela på hemmaplan i Helsingborg, Krogen Charles Dickens har äran att bli besökt av poprockaren för ett exklusivt liveframträdande. Jay Smith är kanske mest känd för att han 2010 vann Idol men släppte så sent som i januari nytt material tillsammans med den hyllade producenten Mattias Tell. Med ett intensivt turnerande och ett hundratal spelningar i bagaget dom senaste två åren börjar det nu bli dags för Jay att återigen låsa in sig i studion för ett intensivt arbete med nästa album.

Jay Smith tillbaka i Helsingborg!

Sveriges poprockar badboy är tillbaka i hemmatrakterna för en spelning på Charles Dickens, Jay Smith at Helsingborg, Det brukar inte gå lungt till när Jay är i trakterna och spelar, efter ett gig i höganäs 2011 blev det stora löpsedlar om den förre idoldeltagaren. Tillsammans med sitt band Von Benzo spelade Jay och efteråt framkom det att han varit narkotikapåverkad under spelningen. Von Benzo fick senare ställa in ett flertal spelningar då Jay var tvungen att fokusera på att bli fri från sitt missbruk. Inte nog med det, under idol 2010 så framkom det att Jay även där varit påverkad. Trots sin tuffa livsstil så har Jay lyckats fånga publikens hjärta, tidigare nämnda Idol tävling är bevis nog.

Jay Smith, livet efter Idol.

Livet efter Idol har varit tufft för Jay, men inget dåligt som inte för något gott med sig. Två album har det blivit och Jay har fortsatt producera låtar som har nått ut både till kritiker och publik. Bland annat Neverneverland och den numera hitförklarade God damn you som av kritiker blivit kallad den mest nakna, ärliga och genuina låten från Jay någonsin. Turnerandet och livespelandet fortsätter och snart låser Jay in sig för en intensiv studio session. Det här kan vara en av dom sista chanserna på väldigt länge att se Jay göra det han gör bäst, att spela live.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *