Jay Smith -idolen med glimten i ögat

Jay John Christopher Smith är det många som känner igen, kanske mest känd som Jay Smith. Han slog igenom stort genom att ta hem vinsten i Idol 2010. Han är en sångare som har engelskt påbrå men är född i Helsingborg. Mer om honom finns även att läsa om här där det finns fakta om både hans bakgrund och om hans musikaliska karriär.

Under idol 2010 gjorde han en fantastisk version av Madonnas ”Like a prayer” där både publiken och Idol-juryn blev oerhört imponerande. Framträdandet fick hyllningar, inte bara i svensk press utan även stora kända nöjesprofiler utomlands tog framträdandet till sig. Bland annat skrev Perez Hilton, som är ett stort känt namn, en mycket uppskattande text om just Jays version av denna låt. Att Jay dessutom framträdde i kilt som scenklädsel förstärkte det magnifika uppträdandet på scen. Den som såg detta live kunde för evigt göra sig lycklig med egentagna bilder med sin kamera eller mobil. För det senare alternativet gäller förstås att mobilen är fulladdad och det finns ju smart lösning med lösa mobilladdare för sådana här tillfällen som inte bör missas!

Speciellt inte när det gäller Jay Smith och hans artisteri.

Jay Smith är inte enbart sångare utan även gitarrist som han manövrerar på toppnivå. Hans första singel ”Dreaming people” är en av de mest spelade låtarna under 2010. Jays tid i Idol gjorde honom till en av de allra största namnen på länge, som medverkat i programmet. I aftonbladet finns en av många artiklar om hans tid i Idol där man kan få inblick i en av alla fredagsfinaler.

Det hela började med låten ”Black Jesus” som han framförde i audition-rummet till en mycket belåten jury som lovordade honom redan från start. Det är inte konstigt att Jay Smith vann hela Idol och med det blev ett stort namn för det svenska folket, men även utomlands. Även i tidskriften Expressen kan man läsa om den briljanta segern i idol som gav honom en rejäl skjuts i sin karriär.

Jay Smith har även som många andra artister en egen Youtube-kanal där ofantligt många fans följer honom.

Redan 2013 släppte han dessutom sitt andra album som producerades av Dan Sundquist och det liksom första singeln blev en stor succé. Från det albumet kom dessutom tre singlar ut och alla blev varmt välkomnade av fansen. Man kan nog lätt förutspå att Jay Smith hade blivit en stor sångare och musiker även om han inte medverkat i Idol.

Hans sätt att framföra musik och sång på scen är något som är av stor världsklass och har en så enorm dynamik över sig att det är svårt att se att han inte skulle ha lyckats i branschen även utan medvinden i Idol.

Jay Smith har berört och berör så oerhört många människor, både av den yngre och lite äldre publiken och det är just det som gör honom unik. Både i Idol men även utanför programmets värld.

Med kort beskrivning kan man helt enkelt beskriva Jay Smith som en av våra största artister med den där extra glimten i ögat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *