Jay Smiths spelningar

Flera år efter att han vann Idol är Jay Smith fortfarande aktuell med sin musik. Han har kommit ut med minst en ny låt varje år sedan han slog igenom och detta verkar det inte bli någon ändring på. Jay Smith har lagt ett stort fokus på sin musik och kommit att bli ett namn att räkna med. Han sjunger ofta på engelska och rör sig inom genren rock, med vissa utsvävningar på mer stillsamma marker, rent musikmässigt. Till hans hits räknas bland annat Ode to death (Little sister) som kom ut år 2013.

Rocka med Jay

Är du sugen på att stå i publiken på någon av Jay Smiths spelningar? Då har du goda chanser att uppfylla dina önskningar, under 2017 drar han igång en ny turné där han kommer röra sig över hela Sverige. I Göteborg kommer han spela på den legendariska scenen Sticky Fingers som har låtit många andra rockmusiker ta ton. Om du inte får nog kan du sätta dig på ett tåg och åka upp till Stockholm dagen efter, då spelar han nämligen på Göta Källare som också tillhör en av Sveriges mer omtalade scener. Turnén fortsätter sedan till bland annat Örebro.

En stor röst

Jay Smith ser ut som en klassisk rockartist. Han har långt hår som Kurt Cobain på 90-talet, han bär ofta rutiga skjortor och cowboy-hatt och han är inte blyg med att dra tunga riff på sin gitarr. Detta är lite ovanligt för en person som har vunnit Idol, eftersom de flesta personerna från det programmet brukar klassas som glada popartister. I och med att han slog igenom på detta sätt har han ibland haft svårt att få respekt inom mer rockiga kretsar, men det är många som ändå blir stora fans till honom eftersom han har en röst som inte går av för hackor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *