Svenska rockband: The Hives

En av Sveriges stoltheter när det gäller musik är utan tvekan The Hives. Rockbandet från Fagersta blev populärt i början av 2000-talet, då deras speciella garagerock spreds över hela världen och snabbt gjorde dem till storstjärnor. The Hives spelade under första året på Way out West, sommaren 2007, och har sedan dess gjort ett starkt intryck på musikscenen. Med Howlin’ Pelle Almqvist i spetsen är det inte svårt att svepas med i deras energiska rock och fantastiska livespelningar, så det är kanske inte så konstigt att fans i flera länder fastnat för dem.

Från småstadskillar till rockstjärnor

Det började redan 1993 när bandet bildades och började skapa musik, men det var först 1997 som de släppte sitt första fulla album. År 2000 kom deras album Veni Vidi Vicious, som innehöll låten ”Hate to say I told you so” – denna låt visade sig vara den som lät dem slå igenom stort internationellt. Alan McGee, som även varit inblandad i bandet Oasis, hörde låten och signade The Hives till sitt nya skivbolag Poptones. Det rörde sig snabbt efter det, och efter att ha klättrat upp på topplistorna i Storbritannien signade snart bandet med Universal Records och började göra storsuccé i USA. De senaste tio åren har de släppt fler album och deras musik har synts genom flera andra plattformer. Om du är en av de miljoner som har charmats av The Hives så kan du alltid skaffa posters att täcka dina väggar med, eller varför inte en tygpåse med ditt tryck på, som ett sätt att visa vilket fan du är?Svenska rockband The Hives 2

Bandet må vara stort i resten av världen nuförtiden, men de har inte glömt bort lilla Sverige. The Hives spelade i Ulricehamn på Uport-festivalen och har samarbetat med andra svenska musiker som Moneybrother och Petter. Deras musik kombinerar rå garagerock med mer sofistikerade drag, vilket gör dem både unika och lättlyssnade, samtidigt som de behåller sin hårdare attityd. På scen är de energiska och karismatiska, framförallt sångaren Pelle Almqvist, som sällan står stilla längre än några sekunder åt gången. Detta har gjort dem kända som ett av världens bästa liveband enligt de allra flesta i branschen. De har samarbetat med stora namn som Timbaland, Cyndi Lauper, Jack White och N.E.R.D. och deras musik har även dykt upp i filmer, serier, spel och reklamfilmer. Det lilla bandet från Fagersta har med andra ord kommit riktigt långt och tagit världen med storm. Det verkar inte som att de kommer sakta ner någon gång snart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *