Det senaste från Jay Smith

Hela Sverige fick upp ögonen och öronen för Jay Smith i och med Idol 2010, som han vann. Redan ett par månader efter vinsten i talangprogrammet släpptes hans självbetitlade första skiva. Jays namn syntes överallt och den kända skvallerbloggaren Perez Hilton skrev uppskattande om honom i sin blogg. Strax försvann dock Smith från rampljuset på grund av ett drogmissbruk. Han har nu tagit sig tillbaka och Jay Smith fortsätter att spela musik som är hans passion i livet. Förutom att vara soloartist har han tidigare spelat med i det Helsingborgsbaserade bandet Von Benzo som både släppt skivor och turnerat.

Ursprungligen från Helsingborg

Jay Jon Christopher Smith föddes på våren 1981 i Maria församling i Helsingborg, Skåne. Han var tidigt intresserad av musik och 800px-Idol_jay1_62035febörjade spela fiol redan som femåring. Musicerandet och underhållningsbranschen ligger i släkten och ett av sina första uppträdanden gjorde han tillsammans med sin morfar. Fiol var inte riktigt Smiths instrument, först när han hittade gitarren kände han att han hittat hem. Idol blev alltså startskottet på Jays karriär som soloartist, när han röstades fram som vinnare i musiktävlingen framför kollegan och konkurrenten Minnah Karlsson. I Idol lärde han känna och tycka om andra stilar än hårdrocken, som tidigare bara hade gällt för honom. Under 2016 har han hållit på att spela in nya låtar med en mer akustisk ljudbild än tidigare. Turnélivet kan vara hårt och många mil på vägarna kräver bekväma bussar med sköna soffor. Inhandla bekväma soffor även till ditt hem som du exempelvis kan avnjuta Jay Smiths musik i.

Nya vägar för Jay Smith

Jay Smith tycker om att prova nya saker och hoppar gärna på utmaningar. Som exempelvis när Jay lagar mat på YouTube och visar hur det kan se ut när magen är hungrig och man är ute på turné. Videoklippen fokuserar på matlagning under turné helt enkelt. Jay är under sommaren 2016 ute och spelar för fans över hela Sverige. Han har genom åren fått stor vana av livespelningar inför publik, han började ju redan som väldigt ung. Först tillsammans med sin morfar och sitt första band, för att därefter bli soloartist och ingå i nya bandkonstellationer. Några av platserna som han kommer att spela på under 2016 är Trollhättan, Halmstad och i hemstaden Örebro. Hinner du inte boka någon konsertbiljett, kommer Jay att fortsätta turnera under 2017. Han är väldigt aktiv på sociala medier, förutom Youtube där han står framför spisen, finns han även på Twitter och Facebook samt har en egen hemsida. Följ honom gärna för att få koll på när nästa singel släpps eller för tips om närmsta konsert.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *